LAJVANIEN 3002 år En lek- & marknadsdag 20 augusti 2016

En lek- & marknadsdag i skogen bakom bygdegården 20 augusti 2016

Nu planeras fortsättningen på Vi Ungas första lajv där de goda vann mot mörkrets makter. Den 20 augusti 2016 besöker vi åter Lajvanien, för att se hur livet lever där idag, år 3002 år e.s. , dvs efter slaget mot orcherna. På 3002 år kan det hända mycket i ett land där tideräkningen inte alls liknar vår och där magi och övernaturliga fenomen är vardag.

Skärgården nr 21Artikel från föregående års lajv i tidningen Skärgården

Vilka bor i Lajvanien år 3002 e.s?

Det kan vara alla möjliga folk, från olika tider, från olika världar och verkligheter. Det enda du behöver förhålla dig till är att Lajvanien är ett fredligt rike där vi inte slåss. Kanske finns troll/orcher som skräms lite och gör allt för att lura av dig guld och glitter, men de det blir aldrig farligt så att någon riskerar att göra illa sig.

Som deltagare tar Du själv initiativ och bestämmer vem du vill vara. Det roligaste är nog om ni går ihop några stycken och bildar en grupp – ett folk. Ni bestämmer vilka ni är, hur ni ser ut, vad ni gör osv. Ni fixar egna kläder och rekvisita om ni behöver, och ni bygger upp ert eget hem i skogen… om ni har ett hem. Ni kanske är nomader?

När vi senast lämnade Lajvanien levde där skogsalver, som visste allt om växter och örter och hur man tillverkade välgörande salvor av det skogen erbjöd. Där bodde också vattenalver som erbjöd spa-behandlingar nere vid bäcken. Och magiker som kastade skyddande besvärjelser då orcherna hotade freden. Det ska bli spännande och se om dessa folk fortfarande lever kvar…

Behöver ni tips eller hjälp på något sätt – detaljer som är viktiga för er story eller ert uppdrag i Lajvanien – så säg till så hjälps vi åt med att hitta en spännande och bra lösning. Vi Unga har även endel rekvisita kvar sedan sist och dessa kan man låna. Tex Vattenalvernas silversaker eller skogsalvernas trägrejer.

En riktig marknad
Liksom sist kommer det att finnas en marknadsplats i skogen. I år hoppas vi att det blir mer likt en riktig marknad där man kan köpa saker. Vill du sälja saker för riktiga pengar så kostar det 30:- att ha en plats på marknaden. Men du kan också sälja saker för tex kottar – då kostar det dig ingenting.

Besökare – alla är välkomna!
Sist var det många nyfikna Tynningöbor som tog en promenad genom vårt Lajvanien. Det var roligt. I år öppnar vi upp och hälsar alla välkomna att besöka marknaden och träffa invånarna i vår värld.

Inspirationsträff v.28 – anmäl intresse!
Du som vill vara med är välkommen på en inspirationsträff, där vi kan brainstorma idéer och träffa andra som vill lajva. Kanske hittar du några som vill samma sak som du! : ) Anmäl ditt intresse till caroline@norrkross.com om du vill vara med så återkommer vi om dag och plats.

När du/ni bestämt er – skicka en anmälan!
OBS! Senast Anmälningstiden till Lajv och Marknadsdag förlängd till 12/81 augusti vill vi ha din/er anmälan via mail till caroline@norrkross.com. Berätta vilka du/ni är, om ni har några speciella färdigheter eller något speciellt uppdrag i Lajvanien. Berätta också om ni vill ha en plats på marknaden och vad ni har att erbjuda.

Sen då?
När vi vet vilka som bor i Lajvanien och vad som kommer att finnas på marknaden, sammanställs allt i en inbjudan som skickas ut. Då vet vi vad som gäller och vad vi kan förvänta oss av vår gemensamma lek- och marknadsdag i skogen. Vare sig det blir två eller nio grupper som befolkar Lajvanien, så har vi en härlig dag tillsammans i skogen att se fram emot!

Vi ses i Lajvanien!

Hälsningar Lajvgruppen & Vi Unga på Tynningö

Lajvanien 3002 e.s.
Ett land, en tid, en dimension – där allt är möjligt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp

WordPress theme: Kippis 1.15